Tuesday

S.O.S από την ΕΥΔΑΠ για κίνδυνο λειψυδρίας


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ΕΥΔΑΠ στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, καθώς τα αποθέματα νερού έχουν μειωθεί δραματικά σε τέτοιο βαθμό που επαρκούν μόνο για ένα χρόνο.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της επερχόμενης λειψυδρίας, η ΕΥΔΑΠ αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες περιορισμό στην κατανάλωση νερού, ακριβότερα τιμολόγια για εκείνους που κάνουν αλόγιστη χρήση του νερού, καθώς και νέα έργα για την υδροδότηση της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εταιρείας, τα αποθέματα νερού για την πρωτεύουσα είναι σήμερα 429.320.979 κυβικά μέτρα.

Πέρυσι στις 17 Νοεμβρίου τα αποθέματα νερού ήταν 761.513.951 κ.μ., ενώ και πάλι προδίκαζαν λειψυδρία. Παράλληλα, οι διαρροές στο δίκτυο διανομής του νερού υπερβαίνουν το 20%.

Όπως αναφέρει το Βήμα, ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι η ΕΥΔΑΠ, ύστερα από τέσσερα χρόνια, άρχισε να παίρνει και πάλι νερό μέσω άντλησης από την Υλίκη. Η ποσότητα του νερού που φθάνει από την Υλίκη στους ταμιευτήρες είναι 350.000 κ.μ. την ημέρα, όταν οι ημερήσιες απαιτήσεις του Λεκανοπεδίου ανέρχονται σε 1.100.000 κ.μ. Η ετήσια κατανάλωση νερού στο Λεκανοπέδιο είναι 400 εκατ. κυβικά μέτρα.

No comments: