Friday

Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ χωρίς αυτοδυναμία


Προβάδισμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και αδυναμία εξασφάλισης της απαιτούμενης αυτοδυναμίας τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ, δείχνει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρία Ρublic Ιssue και παρουσιάστηκε από τον Σκάι.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 36%, η ΝΔ 35%, ο ΣΥΝ 12,5%, το ΚΚΕ 8%, ο ΛΑΟΣ 5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,5%.

Στην παράσταση νίκης και τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν ισοδυναμία, συγκεντρώνοντας 35%, ενώ Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου ισοψηφούν με 49% έκαστος όσον αφορά τη δημοτικότητα.

Όπως γράφουν Τα Νέα, ουσιαστικά η νέα μέτρηση επιβεβαιώνει την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, αφού ανάμεσα στα ευρήματά της καταγράφεται επίσης για πρώτη φορά ισοψηφία πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δημοτικότητάς τους.

Στο ερώτημα, ωστόσο «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», ο Κ. Καραμανλής εξακολουθεί να διατηρεί προβάδισμα έναντι του Γ. Παπανδρέου συγκεντρώνοντας ποσοστό 41% έναντι 33 για τον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, δεν εξασφαλίζεται η απαιτούμενη αυτοδυναμία για κανένα κόμμα, αφού ακόμη και βάσει των αναγωγών το ΠΑΣΟΚ θα κέρδιζε 137 έδρες, η ΝΔ 94, ο ΣΥΡΙΖΑ 34, το ΚΚΕ 22 και το ΛΑΟΣ 13 έδρες.

Επίσης, η έρευνα καταδεικνύει ότι οι πολίτες δίνουν μικρό προβάδισμα σε κυβέρνηση της ΝΔ (29%) σε σχέση με κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (27%) για το ποια από τις δύο θα ήταν καλύτερη, ωστόσο προηγείται η απάντηση «κανένας» με ποσοστό 40%.

No comments: