Thursday

Ενώπιον του Εφετείου η Μπουρμπούλια


Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απολογήθηκε την Πέμπτη (15/5), η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, μια από τους εννέα συνολικά κατηγορούμενους στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.

Η πρώην ανακρίτρια, αρνήθηκε τις κατηγορίες που τις αποδίδονται και υποστήριξε ότι δεν έλαβε χρήματα από κανένα προκειμένου να κάνει τη δουλειά της.

Μίλησε για σκόπιμη στοχοποίησή της, από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, για δικούς του επικοινωνιακούς λόγους.

«Όλος ο θόρυβος για το παραδικαστικό κύκλωμα δημιουργήθηκε για να καλλιεργηθεί κλίμα φόβου στους δικαστές με στόχο να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη», ανέφερε.

Αιτιολόγησε τη φυγή της στο Παρίσι, λέγοντας ότι το έκανε από φόβο, όταν εκδόθηκε εις βάρος της ένταλμα σύλληψης χωρίς να έχει προηγουμένως κληθεί σε απολογία.

Πρόσθεσε ότι βρέθηκε κατηγορούμενη γιατί ήταν ανακρίτρια στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου απο μια εξωσυζυγική σχέση με ακατάλληλο άνθρωπο σε ακατάλληλο χρόνο.

Η δίκη των εννέα θα συνεχιστεί με τις απολογίες των υπόλοιπων κατηγορουμένων.

Ανεστάλη η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσεως



Α
ναστολή της απεργίας τους έως τις 24 Οκτωβρίου ανακοίνωσαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσεως.

Αίσθηση προκληθηκε από τις δηλώσεις του πρόεδρου της Ομοσπονδίας των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσεως, για τα αιτήματα του κλάδου που ικανοποίησε η κυβέρνηση.

Ο Γιώργος Τσάμος, αποκάλυψε ότι θα επιτρέπεται πλέον η κυκλοφορία των βυτιοφόρων στις εθνικές οδούς, τους καλοκαιρινούς μήνες, από τις 4 έως τις 9 τις Παρασκευές και θα επιτρέπεται η διέλευσή τους από τις σήραγγες.

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι αυτές τις ημέρες οι Έλληνες πλήρωσαν πανάκριβα τα καύσιμα και καταλογίζει ανικανότητα και αδράνεια στην κυβέρνηση.

Ο Κωστής Χατζηδάκης είχε δηλώσει νωρίτερα ότι εκφυλίζεται η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσεως, και εκτίμησε ότι η κατάσταση στην αγορά θα αρχίσει σιγά-σιγά να ομαλοποιείται. Πρόσθεσε, πάντως, ότι εάν υπάρξει πρόβλημα, η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει με ευαισθησία απέναντι στην κοινωνία, αλλά και με αποφασιστικότητα.